Powrót na stronę główną
24 kwiecień

Europejski Dzień Śniadania

Obchodzimy dzisiaj Europejski Dzień Śniadania!

Czy wiesz, że naukowcy z Edynburga udowodnili, że osoby, które nie zjedzą śniadania, spożywają później o 40% więcej słodyczy, 45% mniej warzyw i 30% mniej owoców, a ryzyko otyłości w ich przypadku wzrasta czterokrotnie? Nie tylko ono! Wzrasta również o 6% ryzyko zapadnięcia na cukrzycę typu 2. Jeśli zaś nie je się śniadania aż 4-5 razy w tygodniu, to ryzyko zwiększa się aż do 55%! Powodem jest negatywny wpływ przedłużonej głodówki na stężenie glukozy, insuliny oraz profilu lipidowego krwi.

Dlatego, by zadbać o zdrowie Twoich pracowników, pobierz PDF z przepisami i roześlij je po firmie wraz z gotową treścią maila do pracowników. Smacznego!